Бившият спортен директор на „Левски” Андрей Желязков смята, че ситуацията в клуба е достигнала критична фаза. Според него "сините" продължават да харчат повече пари отколкото разполагат и това ще доведе до финансов колапс.

"Проблемите на клуба са още от 1999 година, когато започнаха да се харчат многократно повече пари, отколкото се изкарват. Вече ситуацията навлиза в крайната фатална фаза, в която финансовото оцеляване е трудно. Винаги, когато имаш такива проблеми и си на ръба на пропастта дали да съществуваш или не, всички евентуални играчи са разколебани, както и самите ръководители. Ден за ден. Чакаш някой да ти подхвърли милостиня и да ти подхвърли някаква сума, но това не води до никаква сигурност. Много малко от чужденците идват тук, за да играят футбол. Броят се на пръсти тези, от които „Левски” е спечелил, а не обратното. В последно време тези иностранци, които идват, го правят с комерсиална цел - да спечелят нещо набързо. Виждаме какви са примерите - идват недоволни от страната и от климата, бързат да си получат неустойките и както се казваше в една песен - дим да ги няма. Въпросът е кой ги ангажира и докарва, защото все пак трябва да ги проучиш. Много лесно е да проследиш какво е развитието им, контузиите и какви характери са. Смятам, че тимът се нуждае не само от нападател, а и от играчи на други постове. Със сигурност „Левски” закъсня със селекцията, тъй като отдавна бе наясно от играчи на какви постове се нуждае", заяви Желязков пред „Тема Спорт”.

"Една от причините „Левски” да върви колебливо е честата смяна на треньорите. И преди съм казвал, че не е грешка освобождаването на Пепе Мурсия, а неговото назначаване. Първо трябва да проучиш човека, а да не забравяме, че тук сме балканска страна, където сме готови да разкъсаме и да унищожим всеки, независимо дали резултатите му са добри. Стойчо Стоев направи добри неща в Лудогорец, но бе уволнен, като там причините не бяха футболни. Мерило за работата му на "Герена" ще са резултатите. Струва ми се уравновесен и разбиращ футбола човек, който е попаднал в трудна и сложна обстановка. Той трябва да знае, че ще има врагове, а ако започне да побеждава те само ще се увеличават. Няма съмнение, че „Левски” ще бъде в шестицата, но по-важното е да преосмисли пътя си след това за година или дори две напред", добави Жужо.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка