Голмайсторът на ЦСКА и "А" група Янис Зику получи наградата за най-добър футболист на 13-ия кръг. Както е известно, румънецът отбеляза и трите гола за успеха на "червените" с 3:1 над Миньор (Перник), с което заслужи приза в анкетата, организирана от Пресклуб "България" и вестник "Футбол".

Зику изпревари Йовов, който вкара 2 гола на Берое и донесе победата на "Левски" с 2:1 под Аязмото.

Звездата на ЦСКа получи 13 от гласовете на футболните специалисти, участвали в анкетата. Йовов пък остана с 8 вота. Гласове са получили именно двамата и нито един друг играч.

Това е втора награда за Зику от началото на сезона, след като той беше избран за най-добър футболист и на 4-ия кръг.

"Щастлив съм, че за втори път получавам тази награда. Тя обаче е заслуга на целия отбор, а не само моя. Ако не са съотборниците ми, няма как да бележа голове", коментира Зику, след като получи статуетката.

"Имам специално място в къщата си, където държа наградите и трофеите си. Там сложих и топката от мача с Миньор, която взех, след като отбелязах трите гола. Много пъти съм вкарвал по 2 гола, но никога 3. Това е така, защото не играя като типичен нападател. ГОлмайсторският приз в първенството е на второ място за мен. По-важно е ЦСКА да спечели титлата и да играем в Шампионската лига", добави Зику.