Нападателят на ЦСКА Янис Зику бе награден за играч на 4-ия кръг в “А” група. Румънецът коментира ситуацията в отбора и факта, че бе резерва при победата над Локо (Пд) с 3:0. 
 
„В добрите отбори изборът на треньорите е труден, защото има много опции и не е проблем, ако някой остане резерва. Имаме много силни играчи и мисля, че ще спечелим първенството. Не е проблем, че бях на пейката срещу Локомотив, защото и Фабрегас, който отиде в Барселона за 40 милиона, също започна от пейката срещу Милан. Познавам Мораес от Румъния и не съм изненадан от това, което показа срещу Локомотив. Знам качествата си и съм сигурен, че ще бъда титуляр в бъдеще”, заяви роденият на 23 октомври 1983 година футболист.

”Щастлив съм в ЦСКА. Атмосферата в отбора е страхотна и всички искаме просто да печелим мачовете. Имам късмета да играя в един от най-добрите отбори в България и на мачовете ни винаги има много хора. Надявам се в близко бъдеще и другите отбори да се радват на такава посещаемост и хората да отиват на стадион да гледат футболен спектакъл”, пожела румънецът.
 
Той бе помолен да сравни първенствата в България и Румъния. “Това е трудно. Всяко първенство си има своите добри и лоши страни. Важно кой има отбори в евротурнирите. В момента Румъния има тимове там, а България няма, но се надявам догодина да влезем в Шампионската лига. Преди 10 години в Румъния си играехме само в страната, без евротурнири. Просто трябва търпение, до 1-2 години нещатаи тук  ще си дойдат на мястото”, убеден е Зику.