Селекционерът на Черна гора Златко Кранчар похвали Лотар Матеус по време на официалната пресконференция преди мача.
 
„Не подценяваме България. Даваме си сметка, че ни предстои тежък мач. Това, че спечелихме в София, не означава нищо”, заяви селекционерът на Черна гора Златко Кранчар на официалната пресконференция преди европейската квалификация. Мачът в Подгорица е утре от 21,30 часа българско време.
 
“Сега българите имат нов селекционер, който е със силен характер. Лотар Матеус го познавам много добре. Той е добър боец. Със сигурност желае силно да ни изненада. В момента вратата за България е съвсем леко открехната, но той може да я отвори. В националния тим на България има 4-5 нови играчи, което означава, че Матеус не само е подмладил отбора, но го е и подсилил”, заяви Кранчар.
 
„Ивелин Попов и Спас Делев са яки биткаджии. Опитните Стилян и Мартин Петрови са най-големият коз на Матеус и България. Трябва да им затворим пространствата и да позволяваме на българите да разиграват много топката.
 
Искам да играем дисциплинирано в защита. Играта ни постепенно да минава в атака. Там ще разчитаме на Вученич и Джалович да реализират. Ще липсват контузените Джудович, Бошкович, Йованович и наказаният Вукчевич, а що се отнася до Йоветич – той ще бъде резерва.
 
Победата може да ни отвори пътя и към първото място, а не само към баража. Нашите момчета показаха, че имат характер и качества, от което съм доволен. Утре ще дадат всичко от себе си, за да сме доволни не само от играта, но и от резултата. Публиката ще бъде нашият 12-ти играч. Очаквам истинска футболна атмосфера”, каза още хърватският специалист Кранчар.