Защитникът на Миньор (Перник) Даниел Златков продължава да е афектиран от случилото се вчера на стадион "Славия", когато с помощта на съдията Ангел Ангелов Левски би "жълто-черните" с 3:1. Българският двойник на Кристиано Роналдо бе набеден, че е извършил нарушение срещу Мирослав Антонов, за което реферът отсъди дузпа за "сините", решила крайния изход от мача.

"Продължавам да твърдя, че нямах никакво съприкосновение с Антонов. Познавам го от доста време и знам, че обича да гардира топката. Не виждах как Левски може да ни вкара втори гол и всички очаквахме подобни техни симулативни действия. Заради това възможно най-чисто подходих към ситуацията. Просто стоях с тяло и вдигнати ръце, за да няма съмнения при евентуално негово падане в наказателното ни поле. Но той симулира. На повторенията се вижда, че няма дузпа. Сигурен съм, че всички си кривят душите, като казват, че има. Явно така им е било наредено", сподели Златков пред БЛИЦ.

Той разказа и нещо крайно любопитно. Съдията Ангел Ангелов не знаел кой играч на Миньор бил до Мирослав Антонов във въпросната ситуация.

"Отивам при него и го питам как може да дава дузпа, след като нямаше такава. И той ми вика - "Оня му свали обувката, как няма да я дам!". Той дори не знаеше, че аз бях до Антонов, не ми показа и картон", добави Даниел Златков.

"Попитах страничния съдия дали е сигнализирал за дузпата. Той ми вдигна рамене и каза, че не е видял нищо", завърши Златков. ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ