Защитникът на "Ботев" (Пловдив) Даниел Златков също като съотборниците си е афектиран от появилите се публикации, че има разделение в отбора и по-опитните играчи като него бойкотират треньора Петър Пенчев. Бранителят обясни след победата с 3:2 над ЦСКА, че бъдещето му при "канарчетата" не е съвсем сигурно, заради финансовото състояние на клуба, но допълни, че има договор за още 1 година.

"Пълни глупости се появиха преди мача ни с ЦСКА. Никой няма проблеми с треньора. Снощи в 2 часа през нощта ми се обадиха да ме питат дали е вярно. Наистина това са пълни глупости. Не знам защо се пишат подобни измислици", коментира Златков.

"Мачът беше доста труден, времето беше тежко за игра. Мисля, че всички искахме страшно много да постигнем тази победа, защото се изговори много за предния ни мач с ЦСКА дали се е играло, дали не. Днес показахме, че неслучайно бихме миналия път", каза защитникът на "Ботев".

Той коментира и ситуацията, при която главния съдия Цветан Кръстев показа червени картони на Тони Силва и Пламен Николов - "Да, аз бях един от участниците. С Пламен искахме да успокоим играча на ЦСКА, защото той се беше развълнувал. Той дори му каза спокойно, а Тони Силва започна да го псува. И ме удари освен това."
 
"Всяка една победа е важна за нас. Ние излизахме досега само за трите точки. В повечето мачове не се получаваше – къде съдиите ни ощетяваха, къде ние не играхме добре", продължи Златков.

"Следя мачовете от втората шестица. Черно море, Славия и "Левски" са равностойни отбори на тези от първата. Предпочитам първенството да се играе в стария формат - всеки срещу всеки да бъде до края", каза защитникът.

"Не сме говорили още дали ще остана в "Ботев" след края на сезона, защото не се знае какво е финансовото положение в клуба, дали ще могат да си позволят и следващата година да задържат футболистите с по-големи заплати. Имам договор за още 1 година, ще видим какво ще стане", добави Златков.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015