ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Петър Жеков почина в същия ден, в който от този свят преди пет години ни напусна Павел Панов. Легендата на Левски издъхна на 18 февруари 2018 година.

Двамата бяха съперници във вечното дерби ЦСКА – Левски, но се уважаваха и почитаха извън терена. Дали, че и Жеков си отиде в същия ден, е някакъв знак на съдбата, можем само да гадаем. Но е сигурно, че най-големият голмайстор на България на ниво всички турнири и Павел Панов имат незабравими битки на терена един срещу друг. Жеката е вкарвал 11 гола в дербито, а Пальо с един повече – 12.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

Най-вълнуващият мач с тяхно участие е на 24 март 1973 година. Двубой, останал в историята като един от най-интересните и вълнуващите. ЦСКА повежда през второто полувреме с гол на Димитър Марашлиев, но две минути преди края Павел Панов с красива задна ножица изравнява от близко разстояние.  Буквално в последната минута Петър Жеков с красив и мощен снаряд от центъра препарира вратаря Стефан Стайков и отбелязва за 2:1.

„Ударът на Жеков беше откъм „В“ сектор на Националния стадион. Топката се намираше на 5-6 метра от точката на центъра на терена. След шута на Жеката имаше изключително красива парабола. Топката се удари в мрежата и излезе. Стайков чак тогава я хвана“, коментират присъствали на мача пред БЛИЦ.

Друг случай, когато Жеков и Панов вкарват в един и същи мач на вечното дерби:
31 май 1969, А група
Левски – ЦСКА 1:3
0:1 Д. Пенев (1), 0:3 Жеков (30, 46), 1:3 Панов (81)

ВСИЧКО ЗА ПЕТЪР ЖЕКОВ