След като в продължение на месеци Димитър Бербатов тръбеше, че знае как се ръководи футбола, вчера той и хората му се похвалиха, че знаят и как се организира конгрес. Бърза проверка на БЛИЦ обаче разкри, че екипът на Митко е доста далеч от истината, тъй като претенциите, отправени към БФС, са в разрез с начина на провеждане на общо събрание. Нещо повече – голяма част от „препоръките“ би следвало да се гласуват директно от делегатите на конгреса, а не да се спускат предварително, при това – от комитет, който по Устав няма отношение към организацията.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Искането „да се гласува при спазване тайната на вота“ на практика винаги е съществувало, тъй като се използват кабини за гласуване, в които делегатът остава сам със съвестта си и определя избора си. Що се отнася до типа бюлетина, то конгресът решава каква да бъде тя, а толкова прокламираната интегрална бюлетина бе отхвърлена с огромно мнозинство на общото събрание през 2018-а.

Интерес буди и твърдението, че за вота на конгреса се използват „тъмни стаички“ – на конгресите се монтират кабини, а непрозрачните пликове с бюлетини се пускат в прозрачни изборни кутии, поставени пред избирателната комисия, както по време на политически вот.

Очевидно дясната ръка на Бербо – Петър Величков, е забравил как е бил избиран за член на Изпълкома на последните два конгреса, тъй като съмишлениците му претендират делегатите да имат право да се изказват по време на събитието – нещо, което абсолютно винаги се е спазвало, при това понякога дори в стихотворна форма.

Останалите претенции – за присъствие на кандидат-президенти и медии – също се решават суверенно от делегатите на конгреса и тяхно е последното решение.

Изключително е любопитно как след служебното насрочване на общо събрание екипът на Бербатов се вкопчи в правилата и процедурите, вместо да даде отговори на горещи въпроси, свързани с изискването на документация от клубовете от страна на адвокатското им дружество, както и нечестно получените обезщетения за фалшиви болнични листове на носителя на „висок“ морал в комитета Борис Станков.
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ