Звездата на Славия Галин Иванов получи в пресклуб „България“ отново статуетката за Играч №1 на кръга. 34-годишният офанзивен футболист вкара първия си гол след завръщането си при "белите" от ЦСКА 1948 в гостуването срещу Хебър на стадион „Васил Левски“. Славия победи с класическото 3:0 и продължи доброто си представяне от началото на шампионата. В анкетата сред футболните треньори Галин получи 7 от общо 19 гласа и остави след себе си Браян Морено (ЦСКА) с 5 и Евгений Сердюк (Черно море) и Йон Бакеро (Славия) с по 3. 

Галин Иванов е многократен носител на тази награда с различни отбори, а избирането му за най-добър футболист на шестия кръг отново доказа, че класата стои над всичко. 
Самият той сподели, че на сърцето му е Славия, тъй като играе в отбора още от 19-годишен и винаги се завръща в "Овча купел", след като е играл за година-две в други отбори. 

„Близо е и до дома ми, ходя на тренировки с колелото“, обясни Галин. 

„Отборът се справя много добре след завръщането на Загорчич. С тези футболисти, които има Славия, миналата година завършиха шести. Тази година се надявам да е по-напред в класирането. Знаете, че Славия не парадира с голям бюджет, не дава големи заплати. Налага юноши от клуба, дава шанс и така се самоиздържа, продава футболисти. Един апел към младите футболисти, ако искат да отидат в чужбина - трябва да са в Славия. Да започнат да тренират в школата, да се развиват и да отидат на по-добро място, защото това е шанс за тях, от който трябва да се възползват“, обясни халфът.

„Честно казано не съм имал някой определен футболист, който да следвам. Когато отидох в Славия, имах доста респект от Данчо Петков, който тогава беше капитан на отбора. Не само аз, всички го уважаваха. Той се държеше малко по-твърдо с нас, което вече не, че го няма, но не се позволява на по-опитните да го правят, защото по-младите ще се обадят на мама и татко или на президента и ще се оплачат“, коментира Галин Иванов.

Той не е съгласен да се отлагат мачовете от първенството, защото това нарушава ритъма на подготовката на отборите. „Два дни преди мача ни казаха, че няма да има мач. Ти се готвиш цяла седмица и изведнъж ти казват, че няма да се играе, което не е правилно. Най-добре да бяха спрели първенството и да видим кой къде ще се класира, пък след това да продължим нататък. Вижте, нямам против да се отлагат мачове, но да се каже една-две седмици предварително. Не може един ден преди мача да разберем, че няма да играем. Да чакаме да видим ще победят ли или няма да победят и тогава да се решава. Това не е правилно“, подчерта звездата на Славия.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа