Нападателят на Черно море Евгений Сердюк сподели разтърсващи неща за семейството му, което се намира в изключителна тежка ситуация и се крие от бомби в подземието на жилищния си блок в Киев. В същото време той тренира, играе мачове и бележи голове с екипа на „моряците“ - 2 за успеха с 3:0 над Локо (Сф) в столицата и един за равенството 1:1 срещу Пирин (Благоевград) във Варна.

Украинецът има вече 7 попадения в 13 мача от шампионата и посочи като основна причина за силното си представяне в този момент огромната любов, която изпитва към футбола.

50 000 лв Награден Фонд за efbet Лига!

„По време на мач не се изключвам от случващото се в Украйна. Няма как да не го мисля. Все пак аз съм човек, не съм машина. Всички мисли са ми насочени единствено и само към случващото се в Украйна. По цял ден се моля всичко със семейството ми да бъде наред. Те живеят на 25-ия етаж в блок в Киев и е изключително опасно. През повечето време се намираха в мазето на сградата, криеха се от бомбардировките, но ако блокът беше уцелен от снаряди… не искам да си го помисля дори, всичко можеше да приключи много бързо“, разказа Сердюк пред „Тема Спорт“.

„Да, постоянно съм във връзка с майка ми, с баща ми и с брат ми. Чуваме се редовно. Още в първия ден от войната исках да ги евакуирам да дойдат тук при мен във Варна. Те обаче категорично отказаха. Пожелаха да останат в Украйна и аз уважавам тяхното решение. Татко настояваше да се включи във военните действия, защото е бивш войник, служил е в Афганистан. Там обаче беше ранен тежко и от тогава има травма в гърба. Поради тази причина майка ми и брат ми го спряха, успяха да го разубедят“, добавя украинският футболист.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: СПОРТЪТ И ВОЙНАТА В УКРАЙНА