Младежките ни национали стартират тази вечер похода си към Евро 2013 с изключително тежко домакинство на Холандия. Мачът е от 20:40 часа на градския стадион в Ловеч и ще бъде предаван директно по БНТ Свят.
http://1.bp.blogspot.com/-Bu4S7MwcEIg/Thl1KSeqWNI/AAAAAAAAAgI/lYWp9djtpAA/s1600/luc.jpg
Съперникът ни е трети в световната ранглиста, а в състава му личат имена от Аякс, Интер, ПСВ Айндховен, Твенте и Фейенорд. Сериозна заплаха за селекцията на Михаил Мадански ще бъдат 18-годишното крило на Интер Люк Кастайньос (вдясно), който наскоро дори игра за "нерадзурите" в сблъсъка им с Милан за Суперкупата на Италия в Пекин. Халфът Лерой Фер, който снощи премина от Фейенорд в ПСВ Айндховен, също ще тормози отбраната ни тази вечер, както и съотборникът на Станислав Манолев в ПСВ - Жерсон Кабрал.

Българският състав е далеч по-скромен, но момчетата на Мадански са амбицирани да поднесат сензация и да спечелят поне точка срещу "оранжевите". Селекционерът има редица проблеми за важния двубой. Както е известно, основните му нападатели Радослав Василев и Мартин Тошев са контузени. Вратарят на "Левски" Пламен Илиев пък е с вирусно заболяване и не е ясно дали ще може да започне тази вечер. При негово отсъствие, титуляр ще бъде Стефано Кунчев от Славия.

Централна двойка защитници се очаква да бъдат Илия Миланов и Росен Колев, на десния бек - Мартин Дечев, а на левия - Атанас Дреновички. Халфовата ни линия е може би най-силното ни звено. Отдясно ще играе капитанът Александър Тонев, а по левия фланг - Момчил Цветанов от Литекс. Като двойка вътрешни халфове ще се разчита на още двама футболисти на шампионите - Александър Цветков и Георги Миланов. В атака Мадански най-вероятно ще заложи на намиращите се в добра форма Станислав Костов и Борислав Балджийски.

БЪЛГАРИЯ - ХОЛАНДИЯ
(евроквалификация за младежи до 21 г.)
Днес
от 20:30 часа
Ловеч, Градски стадион
Съдия: Руди Буке (Франция)
Пряко по БНТ Свят

Вероятни състави
http://cache.images.globalsportsmedia.com/soccer/teams/150x150/4352.png
БЪЛГАРИЯ: Пламен ИЛИЕВ ("Левски"), Мартин ДЕЧЕВ (ЦСКА), Илия МИЛАНОВ (Литекс), Росен КОЛЕВ (Черно море), Атанас ДРЕНОВИЧКИ (Славия), Александър ЦВЕТКОВ (Литекс), Георги МИЛАНОВ (Литекс), Александър ТОНЕВ (Лех Познан, Пол), Момчил ЦВЕТАНОВ (Литекс), Борислав БАЛДЖИЙСКИ (Черноморец), Станислав КОСТОВ (ЦСКА)
Селекционер: М. Мадански

http://cache.images.globalsportsmedia.com/soccer/teams/150x150/4376.png
ХОЛАНДИЯ: Жероен ЗОЕТ (Ваалвайк), Келвин ВЕЕРДАМ (Фейенорд), Дали БЛИНД (Аякс), Кай РАМЩЕЙН (Фейенорд), Тийс ЕВЕРС (Де Граафшап), Стефан ДЕ ВРИЙ (Фейенорд), Келвин ЛЕЕРДАМ (Фейенорд), Рик ВАН ХААРЕН (Фейенорд), Лерой ФЕР (ПСВ Айндховен), Люк КАСТАЙНЬОС (Интер), Жерсон КАБРАЛ (ПСВ Айнховен)
Селекционер: Кор Пот