Серхио Агуеро замалко да изравни рекорда на своя сънародник Мартин Палермо за брой изпуснати дузпи в един мач. Аржентинският нападател пропусна два удара от бялата точка при визитата на Манчестър Сити на Стяуа снощи в първи плейоф от Шампионската лига. Първата дузпа беше спасена, а след 13 минути Агуеро пак се прочу, пращайки топката в аут. Все пак обаче Серхио отбеляза три гола от игра и изми срама при убедителния успех  с 5:0 за Сити.

Рекордът на Мартин Палермо е от Копа Америка през 1999 година. На 4 юли в среща от груповата фаза Аржентина падна от Колумбия с 0:3, а централният нападател на „гаучосите” пропуска три дузпи. При първата топката среща гредата, при втората излиза в аут, а третата е спасена от вратаря на колумбийците Мигел Калеро. С това си уникално „постижение” Мартин влиза в книгата за рекордите на Гинес.

„Идваше ми да си изям топките. Такъв малшанс не бях виждал. Не съм на себе си и не знам дали оттук до края на кариерата ми ще застана някога отново зад бялата точка. Шансовете са нулеви. Просто не съм на себе си”, отчаян е Палермо след края на мача с Колумбия.

Аржентина все пак прескача груповата фаза на Копа Америка. На четвъртфиналите обаче тимът отпада от вечния си съперник Бразилия след загуба с 1:2.