Красимир Балъков ще изведе за последно Етър като треньор във вторник срещу Левски в бараж за Лига Европа - от 20 часа на "Герена". Любопитното е, че последният мач на Бала за етърци и като футболист беше срещу „сините”. При това спомените са повече от приятни – два негови гола и категорична победа с 4:2.

Сайтът на "болярите" припомня паметния за Балъков мач, както и последните срещи между Левски и Етър:

"Етър – Левски. Датата е 1 декември 1990 г., последен есенен кръг от първенството. На трибуните има 10 000 зрители. Дикторът на стадион „Ивайло” съобщава по уредбата, че е постигнато споразумение за трансфер в Спортинг и Балъков играе прощален мач с виолетовия екип.

Именно Краси Балъков открива резултата, като вкарва за 1:0, но Петър Михтарски изравнява. След почивката обаче домакините се разиграват и бележат нови голове чрез Ангел Червенков и Илиян Киряков от дузпа, а Балъков нанизва и второто си попадение, преди Велко Йотов да фиксира крайното 4:2. 

Така с чудесна победа Етър зимува на второто място, а пролетта излиза начело и печели шампионската титла. При това в последния кръг отново бие Левски, този път в столицата с 1:0, и получава златните медали.

Това е единствената победа на Етър като гост на „сините“. В последните си две гостувания през 2018 г. обаче „виолетовите“ отново сериозно затрудниха Левски. В миналото първенство „болярите” гостуваха на „Герена” на 11 март и завършиха 1:1. Велко Батрович откри в 61-ата минута след грешка на вратаря и великотърновци водеха с 0:1 до 72-ата минута, когато Серджиу Буш измъкна точката за домакините.

Последното домакинство пък бе на 8 декември м.г. Отново Велко Батрович изведе Етър напред още в 8-ата минута. След 20 минути игра Левски изравни с автогол на Иван Скерлев, а в 54-ата минута отново Серджиу Буш вкара за 2:1. В добавеното време обаче Иван Петков отбеляза гол с глава, който бе отменен от рефера и домакините запазиха минималната победа.

Следващата битка предстои. 28 май, 20:00 ч. Левски - Етър. А залогът е участие в Лига Европа!".

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019