Николай Бодуров се нареди до Иван Вуцов и Иван Давидов, показва справка на БЛИЦ СПОРТ. Снощи той стори това, което двамата бивши национали правят същото преди 50 години. Бодуров си заби автогол с екипа на датския Мидтиланд при катастрофалната загуба от Манчестър Юнайтед с 1:5 в 1/16-финален реванш за Лига Европа.

Преди половин век, когато България участва на Мондиала в Англия, Вуцов и Давидов също изпращат топката в собствената си врата. Любопитното е, че и в двата случая мачовете се провеждат на същия стадион, на който снощи Бодуров игра – „Олд Трафорд”.

Автоголът на Вуцов е красив, даже някои го определят за най-красивия в историята на световните първенства – с летящ плонж. Това се случва при загубата на нашите от Португалия с 0:3. Четири дни по-късно, когато падаме от Унгария с 1:3, Давидов също се разписва в българската мрежа.

Интересното е, че и в трите случая автоголовете падат през първото полувреме на същия стадион. Бодуров направи белята в 32-ата минута, а Вуцов и Давидов съответно в 17-ата и в 43-ата минути.

Така оставените на „Олд Трафод” български следи стават четири на брой. Най-ярката и положителна е на Димитър Бербатов с блестящите си изяви с екипа на Манчестър Юнайтед. Останалите три са повече от негативни...
БЛИЦ СПОРТ