Манчестър Юнайтед обърна и разби у дома Мидтиланд с 5:1 в реванш от 1/16-финалите на Лига Европа. Така с общ резултат 6:3 английският гранд продължава към 1/8-финалите на надпреварата, въпреки че бе загубил с 1:2 в първата среща. Българският защитник Николай Бодуров игра цял мач за гостите от Дания и с автогола си в 32-ата минута спомогна за обрата на „червените дяволи”.

Антони Марсиал се контузи на загрявката, което накара Ван Гаал да даде дебют на младия нападател Маркъс Рашфорд, който имаше ключова роля за убедителния успех на Юнайтед.

Пионе Систо (28) се подигра с бранителите на домакините и изведе датския шампион напред в резултата, но четири минути по-късно Мемфис Депай проби по лявото крило и опита да намери съотборник в наказателното поле, а Николай Бодуров засече топката и си вкара автогол за 1:1.

Две минути преди края на първата част Клан Хансен фаулира Андер Ерера в наказателното поле, а ударът на Хуан Мата от бялата точка бе париран от вратаря на гостите Андерсон.

След почивката "червените дяволи" показаха класа и стигнаха до пълния обрат с попадения на дебютанта Маркъс Рашфорд (63, 75) за 3:1. Малко преди края „червените дяволи” получиха право да изпълнят нов 11-метров наказателен удар за игра с ръка на Хансен от гостите и Андер Ерера (88-дузпа) направи резултата 4:1.

Андре Рьомер получи втори жълт и червен картон в 89-ата минута, за да доиграят мача в намален състав. Мемфис Депай (90) пък довърши грохналия Мидтиланд за крайното 5:1.

Жребият за осминафиналите е утре от 14:00 часа българско време в Нион.

 Резултати и програма в Лига Европа - ТУК !!!