Известни футболисти от близкото минало ще отбележат с мач 40 години от победата на Дунав над Рома. Това съобщи бившият капитан на тима Иван Въжаров. Така ветерани от "Левски" и ЦСКА, сред които Павел Панов, Георги Цветков, Кирил Ивков, Стефан Павлов, Ангел Станков, Георги Велинов и Иван Зафиров, ще играят срещу състав от бивши футболисти на "драконите".

Срещата ще се състои от 15,30 часа на 19 септември на Градския стадион в Русе. Час и половина по-късно Дунав излиза срещу Оборище в мач от осмия кръг на "Б" група.

Председателят на областния съвет на БФС в Русе Димитър Димитров заяви, че със срещата между ветераните се цели да се напомни на русенци за славата на клуба и че Дунав е играл успешно в евротурнирите. По думите му сега отборът се възражда и дано отново стигне до Европа.

На 1 октомври 1975 г. "драконите" бият "вълците" с 1:0 в Русе в среща от първия кръг на турнира за Купата на УЕФА, сега Лига Европа. Русенци обаче отпадат при единственото си участие в Европа след 0:2 в реванша в Рим.