8 март 2003 година. Преди точно 10 години една легенда защити ЦСКА. Направи го, както само той може. Очите и сърцето му горяха, болеше го от неправдата. Събитието се разиграва в Самоков, а главно действащо лице е Стойчо Младенов. Точно преди 10 лета треньорът удари по масата и каза: “ЦСКА ще бъде шампион!”. Историята е позната на футболната общественост, но нека да припомним за какво става дума в рубриката ни БЛИЦ Архив.

На 8 март 2003 година “Левски” посреща Славия на стадион “Георги Аспарухов”. Треньор на “белите” е...сегашният наставник на ЦСКА Миодраг Йешич. Тимът от “Овча купел” стига до изненадваща победа с 2:1 насред “Герена”. Георги Чиликов открива резултата, но Кирил Джоров изравнява още до почивката. Преди това Чиликов изпуска дузпа. Две минути преди края на двубоя Георги Владимиров вкарва за 2:1 в полза на Славия. В края на мача вратарят на “Левски” Георги Петков налита да бие Владимиров, а съдията гони с червени картони Георги Марков и Станислав Генчев. Загубата коства поста на треньора на “Левски” Славолюб Муслин. Това е последната среща на Станимир Стоилов със синия екип за първенство. След поражението феновете на тима окупират съблекалните, а Мъри надълго и нашироко обяснява причините за провала.

Малко по-късно на същия 8 март ЦСКА гостува на Рилски спортист в Самоков. “Армейците” стигат до равенство 1:1. Домакините откриват резултата в 13-ата минута, а Емил Гъргоров изравнява в допълнителното време от дузпа. Стойчо Младенов полудява след реализираната дузпа заради тежък удар на Иван Гемеджиев срещу Бадема. Съдия на двубоя е сегашният административен директор в ЦСКА Димитър Димитров-Каубоя, който не отсъжда наказателен удар за “червените” няколко минути преди да даде дузпата. След мача реферът влиза във фолклора с фразата “Видях, че има дузпа, но не знам какво ми стана и не надух свирката”. На пресконференцията след мача, изнервен от присъствието на охранители на Юри Галев в залата, Стойчо Младенов изрича паметно слово. "Не е първата среща, която играхме 11 срещу 14. Искам да знаете - ЦСКА ще бъде шампион! Искате или не искате. Всеки мач ще играем срещу 14, но ние ще сме. Да го знаете от мен това нещо. Всичко хубаво ви желая", разпалено казва специалистът, удряйки няколко пъти по масата, при което бутилка с вода хвръква във въздуха.

В крайна сметка след лудия 8 март 2003 година ЦСКА увеличава преднината си пред “Левски” на 7 точки, тъй като по-рано през деня Миодраг Йешич със Славия удря “сините” насред “Герена” и помага на Стойчо и “армейците”. Впоследствие ЦСКА става шампион с 66 точки, на 6 пред вечния съперник./БЛИЦ

P.S. - Сегашните собственици на ЦСКА още ли не са разбрали, че юмрукът на Миодраг Йешич е напълно фалшив и изкуствен. В момента в клуба е тотален хаос, но не и обединен юмрук.