Шведският шампион Малмьо приема Реал (Мадрид) в мач от Група „А“ на Шампионската лига. Това ще бъде петият мач на Малмьо срещу отбор от испанската столица, след като до момента има четири загуби в четири мача от Атлетико (Мадрид).
 
Това обаче не са единствените интересни срещи с испански съперник в историята на шведския тим. Паметна остава контролата от 17 ноември 1987 г. срещу втородивизионния по това време Гранада. Срещата е част от привличането в тима на Раул Марадона от Бока Хуниорс.
 
Според условията на контракта в един мач за клуба Раул трябва да играе заедно с другите си двама братя – Уго и световната звезда ______________.jpgДиего. Само година преди това Диего Армандо Марадона е в основата на световната титла на Аржентина от Мондиал'86. Така Гранада успява да стори нещо, което е постигано вероятно само в Аржентина – събира тримата братя Марадона в един отбор.
 
Начело на Малмьо в този мач е настоящият селекционер на националния отбор на Англия Рой Ходжсън, който тогава е 40-годишен, но има близо 10-годишен треньорски опит. По това време Уго Марадона е играч на италианския Асколи, а Диего е в Наполи.
 
По време на мача между Гранада и Малмьо (3:2) Раул Марадона открива резултата след пас на брат си Диего, който играе с капитанската лента. След това Диего Марадона също се разписва. Той е точен при изпълнение на пряк свободен удар.

qv.jpg