ЦСКА гостува на Виктория Пилзен в четвъртък в решителен плейофен първи мач за влизане в групите на Лигата на конференциите. Треньорът на чехите Михал Билек има допирни точки в кариерата си както с „армейския“ тим, така и със Стойчо Младенов и… Трифон Иванов.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Като футболист чехът е носил екипа на Бетис, където е съотборник със славния Туньо. Това се случва през пролетния полусезон на 1991 година. Трифон и Михал са единствените чужденци в титулярния състав на испанския отбор.

Година и половина преди това двамата са съперници в евротурнирите. През есента на 1989 година ЦСКА елиминира Спарта (Прага) от турнира за КЕШ. 

Трифон блести с червената фланелка, а Билек с тази на славния чешки тим. Първата среща на 18 октомври в Прага завърша 2:2. Настоящият треньор на Виктория Пилзен вкарва от дузпа първото попадение за своя тим. На реванша ЦСКА гази с 3:0. И в двете срещи Трифон и Билек играят по 90 минути.

Ето че след толкова много години Михал отново ще се изправи срещу ЦСКА. Този път като наставник.

През 1988 година той играе за Чехия срещу националния отбор на България в контрола. Мачът на 23 март в София завършва 2:0 за нашите.  

Билек има и битка срещу Стойчо Младенов. Това се случи на 29 февруари 2020 година в мач за Суперкупата на Казахстан. Воденият от чешкия специалист тим на Астана победи Кайсар на Стойчо с 1:0.

Сега двамата треньори пак ще бъдат съперници. Първото изпитание е в четвъртък от 20 часа българско време в Чехия, реваншът е седмица по-късно в София.