Португалският арбитър Тиаго Мартинш ще ръководи първият мач от плейофите на Лигата на конференциите между Виктория (Пилзен) и ЦСКА. Негови помощници ще са сънародниците му Луис Кампос, Руй Тейшейра и Уго Мигел, който ще е четвърти съдия. Това показва официалният сайт на УЕФА.

„Армейците“ гостуват на чешкия тим на 19 август (четвъртък) от 20:00 часа. 41-годишният Мартинш вече е ръководил две гостувания на български тимове в евротурнирите, като и в двата случая родните представители са отстранени.

Дебютът на португалеца в Европа е на 2 юли 2015-а, когато Литекс гостува на Йелгава. Двубоят завършва 1:1. „Оранжевите“ отпадат от Лига Европа, защото резултатът от срещата реванш в Ловеч е 2:2.

В България Мартинш е известен с червения картон, който показа на Живко Миланов още през първото полувреме на гостуването на Левски на АЕК Ларнака през 2019 година. „Сините“ загубиха с 0:3, като определиха арбитъра за главен виновник за поражението.

Реваншът между ЦСКА и Виктория (Пилзен) на 26 август от 20:00 часа пък е поверен на турския арбитър Али Палабъйък. Странични съдии ще са Чеюхун Сесигюзел и Серкан Олгунчан, а четвърти - Мете Калкаван.

Интересното е, че главните рефери и на двата мача между ЦСКА и Виктория Пилзен) за последно са ръководили двубои от евротурнирите на 3 октомври 2019. Мартинш свири Волфсбергер - Рома, а Палабъйък е с наряд за ЦСКА (Москва) - Еспаньол.

Очаква се ЦСКА ще пусне билетите за реванша в петък (20 август), като вероятно в продажба да влязат 20 000 входни талона.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа