ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Агенция БЛИЦ продължава рубриката си с най-интересните, най-странните и най-стряскащите залози в света.

Днес ще се върнем точно преди пет години. На 4 февруари 2018 г. 35-годишният кениец Гордън Пол Огада се превръща изведнъж в милионер.

Съдбата му преди това е много трудна. На 15-години остава кръгъл сирак и напуска родното си село в Кения, за са търси препитание в столицата Найроби.

Докато работи в здравен център се пристрастява към футболните залози и в началото на февруари 2018 г. посещава пункт на местния букмейкър „SportPesa”, където попълва фиш на стойност 81 европейски цента, прогнозирайки 17 футболни срещи.

200 лв Начален Бонус Спорт!

Всичките му залози излизат и остава това да се случи с последния мач, в който Ливърпул приема Тотнъм. Според неговата прогноза мачът трябва да завърши при равен резултат.

Мохамед Салах открива резултата за домакините още в 3-ата минута. Късметът изглежда се усмихва на Гордън Пол Огада, когато 10 минути преди края кенийският му сънародник Виктор Уанияма изравнява за Тотнъм.

В първата минута на добавеното време 35-годишният кениец вижда как печалбата му се изплъзва, тъй като Салах вкарва втория си гол в мача. За негово щастие малко по-късно „шпорите“ получават дузпа, която Хари Кейн превръща в попадение.

Така Гордън Пол Огада се сдобива с внушителната печалба от 230 72 881 кенийски шилинга, равняващи се на 1,8 милиона евро, срещу залог от само 81 цента.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК