Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер не вярва, че световният шампион от миналата година Себастиан Фетел ще продължи да доминира този сезон във Формула 1, както го правеше в първите 5 кръга от календара.

Германецът е лидер във временното класирана с огромната преднина от 41 точки пред втория Люис Хамилтон от Макларън. Именно заради това в последните дни се появиха спекулации, че заради доминацията на Фетел ще намалее интереса към Формула 1.

“Работата ми не е да правя Формула 1 интересна. Не очаквам да се стигне до такова положение. Досега всяко едно Гран При е било невероятно интригуващо. Въпреки че спечелихме четири от тях, Себастиан трябваше да се труди много, за да победи, а и състезанията бяха феноменални. Миналият уикенд беше много напрегнато, а и по принцип Фетел трябва да изпреварва някого, за да триумфира", сподели босът на Ред Бул.

“В Барселона той направи няколко решителни хода срещу Маса, Бътън и Розберг, така че си заслужи победата. В Монреал очакваме сериозна конкуренция от Мерцедес, така че във всяко състезание има различен претендент за първото място. Очаквам от Ферари много скоро пак да се намесят в топ 3, а защо не и в борбата за победата. Те имат огромни ресурси и знаят как да се върнат в битката за титлата", допълни Хорнер. /БЛИЦ