Нападателят на Ботев (Враца) Валери Божинов се надява да промени негативната си статистика срещу ЦСКА. В събота от 15:00 часа той и съотборниците му приемат "армейците" в мач от 17-ия кръг на efbet Лига. В интервю за "Дарик" и dsport.bg таранът обясни, че всички в отбора са от Левски, а изключението е само едно - Ангел Лясков.

„В нашия отбор всички сме левскари. Изключение прави само Ангел Лясков. Момчето е преотстъпено от ЦСКА, но повечето сме левскари. Надявам се да променя моята статистика, която е негативна срещу ЦСКА", коментира нападателят на Ботев (Враца). 

„Благодаря на Сашо Ангелов за всичко, което направи за мен и Ботев Враца. Той постигна много. Два пъти класира тима в "А" група, успя да го спаси от изпадане. Той е легенда тук и искам да му пожелая много успехи. Нека си намери нов отбор и да бъде щастлив в него. Вече имаме нов треньор. Работил съм и преди с Тони Здравков. Той много се е развил. Работата му в Лудогорец е повлияла. Попил е много неща от Пауло Аутори. Работи много върху детайлите, правим много тактически тренировки, анализи и изпипваме много моменти от играта. Личи си, че е работил в сериозен клуб пълен с професионалисти“, продължи Божинов.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Не знам защо Бодуров е изключен от ЦСКА. Това са си техни неща, но той наистина е много силен футболист и съжалявам, че няма да мога да играя срещу него. Пожелавам му да си намери нов отбор или да си оправи нещата в сегашния. Той е много добър футболист и липсва на националния тим“, каза опитният нападател. 

Валери коментира и отказването на Ивелин Попов от националния отбор - "Бях на базата в Бояна и разговарях с всички преди мача с Чехия. Видях се с момчетата, треньорите, масажистите и физиотерапевтите. Ивелин ми каза, че се отказва. Няма да коментирам какво сме си говорили и какви причини изтъкна. Със сигурност му е било доста тежко в някои моменти от тези 12 години. Вероятно е преживял трудно загубата от Англия. Според мен трябваше да играе в предстоящите два мача, които дават шанс да се класираме на европейското първенство. Отборът има шанс да се класира и до последно трябва да се борим."

"Зарадвах се на победата срещу Чехия. Не трябват много приказки. Кой ще е капитан, кой каква роля ще изпълнява и кой номер ще носи. Хубаво е, че Краев има самочувствие, но е добре да се работи повече. Пожелавам на всички момчета да играят в големи първенства и да израстват. Трябва работа“, добави Валери Божинов.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020