Христо Златински реализира дузпа и донесе победата на Ботев (Враца) над Септември (София) с 1:0 на стадион "Славия". Успехът остави врачани в елита, а след мача Златински разкри, че на 99% слага край на кариерата си. 

"Оставаме в елита, реализирах дузпа, с която оставаме - какъв по-хубав ден да кажа, че днес на 99% е последният ми мач в кариерата. Трудно решение. Не че не искам или не мога. Футболът е целият ми живот, но ми взе много време далеч от семейството. Искам да поздравя семейството си и моят идол баща ми, който винаги е бил до мен и е теглил заеми, за да си купувам аз футболни обувки и да съм добре", сподели Златински след двубоя. 

"Нека поздравим отбора на Септември. Той е изграден от млади момчета. Те играят подреден футбол, компактно. Беше трудно. Поздравявам моите колеги, ние сме голямо семейство. Много ги обичам, ще ми липсват. В Септември са млади момчета и няма какво да губят. Наблюдавахме ги как играят. Играят агресивен футбол с бързи подавания. Поздравления за момчетата. За нас днес беше много важно да победим, защото ние сме тимът с по-опитни футболисти и имаше повече какво да губим. За стогодишнината на клуба беше важно да се спасим от изпадане. Играхме добър футбол през сезона, в който искахме да се надиграваме и да пресираме съперниците. В много от мачовете нямахме късмет. От друга страна допускахме грешки", добави героят за Ботев (Враца).