Tреньорът на Ботев Враца Христо Янев призна след успеха над Хебър с 1:0 на стадион „Христо Ботев“ в мач от 32-рия кръг на efbet Лига, че „всички са отписали“ водения от него тим, но той „драпа със зъби и нокти“ в борбата си за оцеляване.

„Голям успех за Ботев Враца. Това ни дава възможност да вървим в посоката, която искаме. Поздравявам момчетата и клуба. Ние сме тук, за да се борим. Второто полувреме играхме по-добре. Победата бе плод на контраатака и грешка на противника. Любослав Пенев е един от най-добрите треньори на България. Тази година отново съм в компанията на едни от най-добрите треньори в битката за оцеляване. Момчетата показаха дух“, сподели Христо Янев след мача.

„Много съм доволен от Мирослав Маринов. Даниел Генов е важен човек за отбора. Исках Маринов да пресира през първото полувреме, а през второто Дани Генов да помогне на отбора да победи. Той допринесе с опита си и класата си“, добави треньорът на Ботев Враца.

„Момчетата се справиха добре. Всички ни бяха отписали, но ние драпаме със зъби и нокти. Напрежението ни държи живи. Трябва да бъдем смирени и да запазим концентрация, а като стъпим на терена да покажем на какво сме способни“, призна Христо Янев.

„Трябва да правим това, което правим последните 7-8 мача, а именно да се борим, да вярваме в себе си и да печелим точки. В много трудна ситуации сме, но в такива моменти всеки от нас разбира от какво е направен. Стараем се да запазим баланс между емоции, тренировъчен процес и мачове. Добиваме опит и важното е да бъде здраво стъпили на земята, да вярваме в себе си и да се подкрепяме. Еднакво сложни са ни следващите мачове. Подхождаме с уважение към противниците“, завърши наставникът на врачани.