Старши треньорът на Ботев Враца Христо Янев говори, след като Ботев Враца победи Берое с 1:0 в последния кръг от efbet Лига и си осигури участие в баража за оцеляване в елита срещу Марек. Янев беше много емоционален и заяви, е отборът „се е върнал от мъртвите, докато никой не е вярвал в него“.

„Емоциите са големи. Казах и на момчетата, че се върнахме от мъртвите, въпреки че никой не вярваше в нас. Получих подкрепа от цяла България. Натоварих хората, които ме обичат и вярват в мен. Вкарвам винаги душа и сърце в това, което правя. Днес вложихме сърце и душа, имахме късмет. Този частичен успех ни дава шанс да се преборим за това, което ние искаме, а и всеки, който обича Ботев Враца“, заяви Христо Янев.

„Всеки път подбирам внимателно думите си пред медиите, но важното е това, което казвам в съблекалнята. Направихме крачка напред и от тогава сме само с една загуба. Въпросът е, че се намираме в незавидна ситуация и трябва да излезем, като се борим докрай“, каза още той.

„Бяхме предупредил колегите да не ми казват резултатите от другите стадиони, за да се фокусираме в нашия отбор. Радвам се, че има феърплей. Събрали сме се треньори, които искат да променят нещо в българския футбол. Остава една крачка и ние трябва да я направим, няма да е лесно“, заяви старши треньорът на Ботев Враца.

„Бил съм в такава ситуация и като футболист и като треньор. Веднъж не успях да направя последната крачка и това ми е като обеца на ухото. Не трябва да подхождаме към този мач лековата, за да страдаме. Трябва да сме максимално фокусирани. В крайна сметка, когато имаш вяра в сърцето си, можеш да постигнеш успех, който да те доведе до щастлив край“, завърши Янев.