Треньорът на Ботев (Враца) Росен Кирилов коментира победата на неговия тим с 3:2 над Ботев (Пловдив) във втория кръг на efbet Лига. Успехът е първи за тима му този сезон, а специалистът подчерта, че колективът, а не индивидуалните действия са изковали победата.

"Инфарктно второ полувреме. Много добро първо полувреме и разочарование в първите минути на втората част, когато получихме два гола. Радвам се, че показахме характер и се върнахме в мача. С изключение на първите минути в началото на второто полувреме бяхме по-добрият отбор. Заслужено победихме. 

В началото имахме стратегия, която се получи идеално в първото полувреме. Искахме да пресираме високо, не се получи добре, но преходът в атака се получи. Радвам се, че успяхме да затворим пространствата. С бърз преход в атака имахме две положения и отбелязахме два гола. През втората част, като че ли се успокоихме и това ни изигра лоша шега, макар че си говорихме на почивката, че мачът не е свършил. 

Аз не искам да ги деля на Браян Переа и останалите, всички са важни за нашия отбор. Всичко равностойно допринасят за отбора да играе добре и да побеждава. 

Ние в момента изграждаме нов отбор. Някои от играчите дойдоха в последния месец. Още не са си научили имената, все още тече процес на адаптация и е нормално в началото да има пропуски. Иска се по-дълъг период. Радвам се, че в началото отборът показва добри игри и срещу Берое играхме добре. 

В общи линии това са играчите, с които ще продължим през сезона. До края на август има опции, много добри футболисти са добре дошли в Ботев Враца", сподели Кирилов.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2022
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа