Tреньорът на Ботев (Враца) Дженаро Иецо беше много доволен след победата с 3:2 срещу Етър в баража за място в Еfbet Лига. "Зелените" запазиха елитния си статут и през новия сезон отново ще бъдат в групата на майсторите.  

„Мисля, че за този един месец, откакто сме тук, страдахме много. Първата пречка беше езиковата бариера, разбира се. Опитахме да накараме отбора да се приспособи към нова методология на работа. Трябва и сърце, за да се постигнат тези резултати, много работа и концентрация. Отборът през този един месец ме следваше по най-добрия начин. Направихме така, че Ботев (Враца) да остане в Първа лига“, каза Иецо.

„Преди всичко трябва да благодарим на нашите привърженици. Те бяха плътно зад нас и ни дадоха невероятна подкрепа. Искам да се възползвам от момента да ги поздравя. Моят отбор наистина ми подари страхотна емоция тази вечер. Градът ме прие по страхотен начин“, продължи италианецът.

„Понякога, когато си мислил, че си постигнал резултата и си изпълнил целта си, много често концентрацията спада. Това е нещо, което аз не го харесвам и не го поддържам. Когато ти е дошло в ръката, не можеш да го изпуснеш. Със сигурност е едно от нещата, които трябва да научим в бъдеще, да не изпускаме мачове“, каза още той.

„Сега ще празнуваме малко. Мога да гарантирам, че беше много тежък месец. Не можехме нощем да спим, за да намерим начин да останем в Първа лига. Ще видим следващите дни какво ще е моето бъдеще“, каза още наставникът на Ботев (Враца).