Треньорът на Ботев (Враца) Веселин Великов изказа възмущението си от загубата на неговия отбор с 1:2 от Ботев (Пловдив). Врачани изтърваха получена дузпа при 1:1, с която можеха да поведат в резултата. А в последните минути техен гол бе отменен неправилно.

"Ако бяхме реализирали изтърваната дузпа, щяхме да вземем мача. Чистият гол, който ни го отменят две минути преди края. Гледахме го, никаква засада няма. Ботев Враца е ощетен на 200%. Дано по-бързо влезе ВАР по нашите стадиони, че тия спорни моменти да се решават както трябва." 

"Ако имаше ВАР, щеше да ни помогне. Най-важното е, че при 1:1 изпуснахме дузпа, която решаваше изхода на мача. Изпълнителят е Домовчийски, но той изтърва на контролата с Царско село. Преди това бе изтървал Дани Генов, сега изпусна и Пепи Атанасов. На тренировките вкарваме всичките дузпи, дойде ли мач и има ли дузпа - не можем да реализираме. Това ни пречи. Три дузпи - това са 6-7 точки. Ако имахме тези точки, нямаше да треперим да не изпаднем."

"И този мач беше в графата "задължителни" и на всяка цена. Да се надяваме, че този късмет ще ни се върне тройно. В този мач бяхме по-добрият отбор. Имаме седем болни, четири контузени, преди два дни се върнаха други, за да тренират. Понякога трябва и доза шанс", завърши Великов.