Спортно-техническият директор на Ботев (Пловдив) Артур Платек коментира актуални теми около клуба на пресконференция преди подновяването на първенството.

Шефът отговори на въпроси, свързани с трансфера на Георги Николов от Хебър, новия договор на Душан Керкез и Красиан Колев.

„Какви проблеми с Георги Николов? Не знам за проблеми с Георги Николов и Хебър. Аз нямам връзка с финансовите въпроси в Ботев Пловдив“, започна Артур Платек.

„Ситуацията при Ботев Пловдив е следната. Аз отговарям за трансферите в и от клуба. Имам дълъг списък от футболисти, не само Слави Шопов. Когато дойде моментът, той ще дойде, но той не е сега.

Имаме не само Даниел Кайзер, а и Хидайет Ханкич. Смятаме, че треньорът ще избере най-добрият играч. Целите са същите, както отбелязахме – 7-мо място, да играем Европа, ще преследваме Купата и да създадем радост на нашите фенове“, коментира Артур Платек.

„Политиката на отбора е много проста. Имаме много млади български състезатели и също искаме да имаме млади футболисти от чужбина. Имаше много млади футболисти, които бяха на лагера, но времето за двамата юноши, с които се разделихме – премина. Имаха шанса си и не го използваха. Имаме много млади български футболисти“, каза още той.

На въпрос относно как вървят преговорите за нов договор на старши треньора Душан Керкез, Артур Платек заяви: „Имаме още много време, има още други важни играчи. Говорим с треньора от две седмици, имахме разговори с президента и това е въпрос, който в момента се решава“.

„Красиан Колев тренира, доколкото знам. Това не е моментът, в който да говорим и да спекулираме. Може би ще отиде в друг клуб, но има вероятност и да остане в Ботев Пловдив“, сподели още Платек.