Ботев (Пловдив) победи с 1:0 Марица, който се намира под чертата във Втора лига. Контролната среща бе продиктувана от паузата за националните отбори и се игра на стадион „Христо Ботев“.

Единственото попадение отбеляза Мохамед Брахими в 65-ата минута. Бързоногият французин се възползва от грешка на вратаря на Марица Илия Николов, преодоля го и с лекота вкара.

Двубоят започна с натиск на ботевистите. В седмата минута капитанът Ивелин Попов пусна чудесен извеждащ пас към Брахими, който бе изведен очи в очи със стража на гостите, който успя да отрази удара му. В 10-ата минута Укаки навлезе в наказателното поле на Марица, пусна на Ивелин Попов, но той пропусна чудесна възможност. В 17-ата ветеранът отново стреля, Илия Николов спаси.

В 24-ата минута вратарят на Ботев Хидайет Ханкич се отличи с добро спасяване. В 31-ата Кристиян Начукву поднесе топката на главата на Брахими, който я изпрати покрай целта в аут.

На почивката Душан Керкез направи множество промени в състава си и даде шанс на всички налични футболсти. В 50-ата минута Ботев бе близо до първото попадение, но ударът с глава на Самуел Акере срещна напречната греда.

В 65-ата Ботев отбеляза. Неразбирателство в защитата на Марица доведе до грешка на вратаря им, от която Мохамед Брахими се възползва и отбеляза в неопазваната врата - 1:0.

Играчите на Марица опитаха да изравнят, като направиха няколко интересни атаки, но Даниел Кайзер (полякът замени Ханкич на почивката) не допусна попадение. 

След паузата за националните отбори Ботев излиза в домакински мач на 31 март от 16:30 ч. на стадион „Христо Ботев“ срещу Черно море.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024