25-годишният нападател Вини Трибуле е най-новото попълнение на Ботев (Пловдив), обявиха oфициално „жълто-черните“. В четвъртък (8 август) камерунецът с френско гражданство подписа договор с „канарчетата“.

Ботев (Пловдив) с шокиращ трансфер часове преди големия мач

Toва лято Трибуле се раздели с Берое и стана свободен агент. Той пристигна в Стара Загора през октомври 2022 г. За Берое записа общо 48 мача с 12 гола. Футболният му път започва във френския Нанси, с който дебютира в професионалния футбол. Трибуле има и период в белгийския Роял Екселсиор Виртон.

„С удоволствие обявяваме привличането на Вини Трибуле в Ботев. Вини носи изключително ценен опит и познава лигата. Той демонстрира страхотни качества и огромен потенциал. Разнообразието от позиции, на които той може да действа в нападение, ще е от голяма полза за настоящия ни състав. Пожелаваме му късмет и нямаме търпение да видим неговия принос за отбора. Добре дошъл, Вини!“, коментира спортният директор на Ботев (Пловдив) Артур Платек.

„Всички в Ботев приветстват Вини Трибуле с добре дошъл и му пожелават успехи с „жълто-черната“ фланелка“, написаха от клуба.

Българското участие в Европа - сезон 2024/2024

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025