Николай Киров вече не е треньор на Ботев (Пловдив), съобщи собственикът на "жълто-черните" Георги Самуилов, който даде специална пресконференция на базата в "Коматево". Припомняме, че под ръководството на спеца пловдивчани спечелиха Купата на България и Суперкупата през 2017 година, но през настоящия сезон загубиха финала от градския си съперник Локомотив (Пловдив) с 0:1.

"Направихме много задълбочени анализи след последните събития, които се случиха. Освобождавам целия треньорски щаб начело с Николай Киров. Помощниците му Иван Кочев, Тодор Попов, Асен Караславов и Атанас Николов също. Това е мое решение и не подлежи на коментар. Имаме нулева година. От шест мача имаме шест загуби. Загубата от Локомотив (Пловдив) повлия на моето решение. Подготвяхме се много време. Осигурил съм всичко, което трябваше", обясни Самуилов.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Имаме и положителни неща в клуба - спечелена купа с Николай Киров, но животът е такъв. Когато си свършил работата си, има благодарности. Изказвам благодарности. Никой в Ботев не стана да се извини на обществеността и феновете. Аз се извинявам от тяхно име. Бях на стадиона и видях каква подкрепа има. Не заслужавахме тази загуба. Видях много спекулации на тази тема", каза шефът на "канарчетата". 

"Какво ли не прочетох и какво ли не чух. Има победители, има и победени. Ние сме мъже и трябва да приемем тези обстоятелства. Да им е честито на Локомотив (Пловдив). Много ми е болно, но това е моето решение", коментира Самуилов. 

Той не пожела да разкрие дали новият треньор ще е българин или чужденец, но обеща, че до 10 юни отборът ще има такъв. "След няколко дни ще обявя кой е новият старши треньор на Ботев. Имаме варианти, ще го обявим, запазете търпение. Не мога да разкрия имена сега. По темата с футболистите съм разговарял с няколко от тях. Водихме мъжки разговор. Стана ми болно, че във форумите излязоха хиляди неща, но това са интриги, в които не искам да влизам. Аз съм човекът, който финансира клуба и аз взимам решенията. Николай Киров е дал много за клуба, но всичко има своя край", каза още бизнесменът.

"Спортният директор Адалберт Зафиров остава", добави Самуилов.