Собственикът на Ботев (Пловдив) Георги Самуилов обяви решението си да уволни целия треньорския щаб начело с Николай Киров. На прескоференцията, която даде в Коматево, бизнесменът говори и по другите две важни теми, които вълнуват "жълто-черната" общественост - продажбата на Кристиан Димитров и Тодор Неделев, какво и доизграждането на "Колежа". 

"Разбира се, че има интерес към Кристиан Димитров и Тодор Неделев. Те са чудесни футболисти. Има интерес, но това са неща, които не са за публиката. Не съм взел решение те да бъдат продадени. Защо трябва да ги продаваме? Може, но всичко си има цена. Нека се развиват момчетата", каза Самуилов.

"Вече няколко пъти давам изявление за стадиона. Има процеси, които затрудняват старта на строежа, но мога отговорно да го заявя, че стадионът ще започне да се строи до 1 септември 2019 година. Стадионът ще се казва "Инса Арена" - името на моята фирма. Дал съм си някакъв аванс, но има процеси, които няма да коментирам. Знам, че това е чувствителна тема и изключително коментирана. Много пъти са обявявани дати, но това е датата, която аз обявявам", допълни бизнесменът.

"Обмисляме идеята клубната база да носи името на Динко Дерменджиев. Разбира се, че ще го направим. Искам да мине малко повече време. Ще разговарям с определени фенове", каза още Самуилов.