Ботев (Пловдив) откри новия си фен магазин. Точно в 15:30ч. "канарчетата" отвориха врати на фен шопа, който се намира в центъра на Пловдив.

Петър Зехтински, Атанас Пашев, Тодор Неделев и Желко Копич тържествено прерязаха лентата под аплодисментите на феновете.

След кратката церемония гостите се насладиха на вкусните изделия на нашите партньори от "Хлябъ". На щандовете в магазина феновете имаха избор от богатата колекция на Macron, както и новите фенски артикули.

Изявления пред медиите направиха Божидар Караджов и Алексей Киричек от маркетинг отдела на Клуба, както и треньорът на мъжкия отбор Желко Копич.

На събитието присъстваха още футболистите от мъжкия отбор Виктор Генев, Емануел Току и Антоан Бароан. Феновете направиха снимки за спомен с любимите си футболисти, треньорът на "канарчетата" и ветераните на клуба.

Магазинът се намира на адрес: ул. Райко Даскалов 40 (срещу Българска народна банка). В делничните дни магазинът ще бъде с работно време от 10 до 18 часа.

През уикенда фен магазинът на "канарчетата" също ще е отворен за привържениците на тима. В събота магазинът ще работи от 10 до 17 часа, а в неделя - от 11 до 16 часа.

„Целта ни е да спечелим гостуването в Балчик, за да продължим напред към следващата фаза на турнира. Знаем, че няма да бъде лесен мач. Имаме проблеми с контузени и наказани състезатели, но това не бива да ни влияе, защото всеки един футболист, който е в състава на Ботев, трябва да дава максимума от себе си, когато получи шанс за изява“, заяви Копич за предстоящия двубой на Ботев срещу третодивизионния Черноморец Балчик в среща от 1/16-финалите за Купата на България.

„За клуба, за мен и за играчите всеки мач е важен. Когато пристигнах тук, отборът се намираше в дъното на таблицата в шампионата. Успяхме да подобрим някои неща и да се изкачим по-нагоре в подреждането, но все още имаме много работа пред себе си. Искаме да се представяме възможно най-добре в първенството, но в момента сме фокусирани изцяло върху мачовете в турнира за Купата на България, където също желаем да стигнем далеч“, допълни наставникът.

Хърватският специалист коментира и ситуацията с физическата саморазправа между треньорите Артур Ованесян и Алекса Бошкович по време на шампионатния мач срещу Арда, като потвърди, че двамата вече не са част от треньорския щаб на Ботев.

„Ситуацията е неприятна, но ще трябва да довършим полусезона, а след това всички заедно ще седнем, за да анализираме нещата и да вземем възможно най-добрите решения за клуба", завърши Желко Копич. 

Двубоят между Черноморец Балчик и Ботев Пловдив от 1/16-финалите в турнира за Купата на България е в петък, 25 ноември от 12:30 часа. Победителят от този мач ще се изправи срещу Славия на 1/8-финалите в надпреварата.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023