ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Треньорът на Ботев (Пловдив) Бруно Балтазар говори след последния си мач начело на "канарчетата" - поражението от Арда в Кърджали с 1:2 в двубой от 33-ия кръг на efbet Лига. Португалецът определи решението да напусне като "тежко, но важно" и допълни, че е бил една от мишените на създаваното напрежение около клуба. 

„Аз знам кой съм и какво мога. Моите футболисти усещат това и реакцията им го доказва. Най-важното, което ще взема от престоя си в Ботев, е отношението на играчите към мен. Това е един отбор, който е заедно като колектив“, започна изказването си Балтазар.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

„Това е раздяла, но не и развод. Разбрахме, че в момента най-важен е Ботев. Всеки мисли кое е най-доброто, а то в момента е в клуба и затова си стиснахме ръцете. Според много хора аз съм основният виновник за проблемите в Ботев и затова си тръгвам“, коментира Бруно Балтазар.

„Аз обичам Пловдив, а около Ботев има много напрежение. Аз бях една от целите. Това е времето, в което трябва да си тръгна. В интерес на истината, в Пловдив има много фенове на Ботев, които ме харесват. Те са повече от тези, които не ме харесват. Сега обаче е времето да си тръгна.

След всичко, което се случи на „Колежа“ миналата седмица, на следващия ден говорих с футболистите, казвайки им, че искам да остана с тях до края и няма да ги изоставя. Аз бях честен, но с клуба взехме това решение, за да се намали напрежението. Знам, че решението е важно и тежко, но го взехме“, коментира още той.

„Изключително развълнуван бях, когато подписах с Ботев и се срещнах със собственика. Идеята беше да завършим силно сезона и да с борим за седмото място, да изградим конкурентноспособен отбор. Доста неща се случиха за това време.

Напускането на поста е нещо нормално за живота на треньора. Нямам никаква идея кой ще ме наследи. Хората искат да знаят, но нямам никаква представа“, завърши Бруно Балтазар.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!