Ясни са поредните двама футболисти, с които Ботев (Пловдив) се разделя. За "жълто-черните" повече няма да играят вратарят Виктор Голас и защитникът Даниел Златков. Стражът продължи със слабите си изяви и в последния мач - при загубата с 0:3 от Черно море, и отчая треньорското ръководство. Николай Костов е взел решение да разкара Голас. Обмисля се вариант как да бъде прекратен договорът му, който изтича след една година.

Даниел Златков, чийто контракт приключва след края на настоящия сезон, ще последва съдбата на много от досегашните си съотборници в Ботев и ще си търси нов отбор. В мача с Черно море той беше оставен на пейката от треньора Николай Костов, който показа, че няма да разчита повече на услугите на опитния бранител.

Припомняме, че Ботев вече се раздели с Мариян Огнянов, Валентин Галев, Орлин Старокин също си тръгва, а подобна е съдбата и на Рахави Кифуети и Грегъри Нелсън. Освен това за напускащи могат да се броят Милен Гамаков и Лазар Марин.

До момента нови договори подписаха само Лъчезар Балтанов и Радослав Терзиев. Очаква се до дни това да стори и капитанът Йордан Христов.

БЛИЦ СПОРТ вече съобщи, че в Ботев предстои да бъде направена мащабна селекция и от есента "канарчетата" ще бъдат с изцяло нов отбор. Костов смята да доведе още футболисти, с които преди е работил по примера на Игор Ошчипко.

Класиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!