Ботев (Пловдив) ще има изцяло обновен състав през есента. За следващото първенство "канарчетата" ще бъдат подсилени от много нови футболисти. Мащабната селекция се налага заради раздялата с доста от играчите от досегашния отбор.

От сигурни източници БЛИЦ СПОРТ разбра, че в Коматево ще пристигнат няколко чужденци. Българи почти няма да бъдат привличани. Очаква се Костов да вземе още футболисти, с които преди е работил по примера на Игор Ошчипко. Украинският защитник беше под крилото на треньора в украинския Карпати (Лвов). Наставникът на "жълто-черните" е изготвил списък с желаните от него играчи. Ще има и такива, които ще пристигнат на проби.

"Има вероятност в Ботев да пристигнат и играчи от Пирин (Разлог) - другият клуб на Румен Чандъров", информираха още източниците на БЛИЦ СПОРТ.

Бизнесменът заедно с друг богаташ - Георги Самуилов, от вчера официално са собственици на "канарчетата". Двамата придобиха общ пакет акции от 60%. Николай Костов вече е провел разговор с новите босове, които са му обещали пари за лятна селекция. Конкретни цели пред отбора за момента не са коментирани.

Припомняме, че Ботев вече се раздели с Мариян Огнянов, Валентин Галев, Орлин Старокин също си тръгва, а подобна е съдбата и на Рахави Кифуети и Грегъри Нелсън. Освен това за напускащи могат да се броят Милен Гамаков и Лазар Марин. Поне още двама други играчи също няма да останат в Ботев след края на настоящото първенство и при това положение "жълто-черните" остават с малък брой футболисти и мащабната селекция е неизбежна.

Класиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!