Съдбата на Ботев (Пловдив) ще стане ясна днес. Благодетелите Георги Самуилов и Румен Чандъров ще съобщят окончателно намеренията си по отношение на клуба, информира официалният сайт на „жълто-черните“.

Вчера бизнесмените са провели поредна среща с председателя на Управителния съвет Ангел Палийски, породена от сътресенията в клуба през последната седмица. Очакванията обаче не са благоприятни за „канарчетата“, тъй като изглежда Чандъров и Самуилов са твърди в позицията си да спрат финансирането на Ботев (Пловдив).

Бизнесмените решиха да напуснат, след като фенове изгониха назначения от тях Николай Митов за треньор на „жълто-черните“. Поведението на група привърженици на пловдивски клуб доведе не само до оттеглянето на Митов, но и до тези на новоназначения спортен директор Михаил Мадански и на Румен Чандъров.

В следващите дни имаше среща между фенове и шефове на Ботев (Пловдив), в които привържениците изразиха подкрепата си към двамата бизнесмени. Дори имаше официални декларации от фенски организации.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига