Треньорът на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов похвали футболистите си за постигнатата победа с 1:0 над Левски. "Бяхме по-силни в спазването на тактическата дисциплина. Знаем, че Левски са по-добре от нас във физическо отношение, играхме по-правилно, вкарахме много красив гол, след добра атака. Изпуснахме и положение на Слави Шопов. Левски имаха доста малко положения пред нашата врата, които дойдоха повече след центрирания", каза Спасов.

"Логично спечелихме. Първо, всички го искахме. Второ, подкрепата на публиката беше страхотна. Успяхме да победим отбор с амбиция за челните позиция. Срещу Лудогорец създадохме също положения, но загубихме", продължи треньорът на Ботев.

"Победата днес не трябва да ни превъзбужда, но победите над водещите отбори дават самочувствие на футболистите, на феновете, на ръководството. Всичко, което става е благодарение на труда на играчите, в тренировките, те се мъчат да повярват на тактическите изисквания, които имаме към тях", каза Спасов. 

"Моята кариерата винаги е била в такива ситуации - поемал съм отбори в доста тежко положение. Сега поех отбор, изиграл доста неубедителни игри", подчерта наставникът на Ботев.

"Треньорите или правим нещата по-добре, или ги объркваме, средно положение няма. Футболистите са задружни, тренировките са доста по-интензивни, натоварени, но всичко е в името на целта да има подобрение. Договорът ми с клуба е до Нова година, но във футбола всичко е условно. Такава ни е засега уговорката, но пък ако всички са доволни от работата, която вършим, защо да не продължим", каза Феро.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020