Треньорът на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов изрази огромното си разочарование след загубата от Арда с 0:1 в мач от 28-ия кръг на efbet Лига и се оплака от съдийски грешки в ущърб на „канарчетата“. Специалистът даде обяснение за слабите изяви на тима и заяви, че това не може да продължава в бъдеще.

"Много причини, които могат да бъдат обективни, като натрупана умора, отпадането от ЦСКА, едни и същи футболисти играят в този сгъстен цикъл. Също така съдийски неточности, които ги имаше и в предния, и в по-предния мач. Не се оправдавам. Поемам своите действия, защото аз съм човекът, който работи с тези момчета. Съставът ми е неравностоен на някои позиции. Загубихме нашия облик, настойчивостта си по време на пандемията. Трябва по-голямо желание и инициатива. Показателно е, че апатията се настани и  така нещата изглеждат много трудно, независимо какво ще направиш. Не обвинявам никого от отбора. Просто така не може да се продължава, разочарован съм", сподели Ферарио Спасов след мача.

"Няма път, трябва да излезем да побеждаваме. Имаме играчи с доста стаж, това са хората, които трябва да поведат състава. Свежда се до Тошко да има ден. Създаваме малко положения пред противника. Натрупаната умора и като получиш гол след колективна грешка за пореден път. През три мача изход няма как намериш. Дано да финишираме както трябва този сезон".

"Каквото можем го правим, но просто умората, неубедителните игри и психическата умора не позволява да изглеждаме добре. Това са резултатите, които се получават. Вярвам, че можем да излезем от ситуацията. Имаше и съдийски грешки в наш ущърб. Не искам да звучи като оправдание, но това са фактите. Арда бе по-свеж. В крайна сметка ние губим тези мачове. Това натежа и така се усилва напрежението преди важните мачове".

"Всичките мачове са важни до края на първенството. Ще влезем с понижено настроение в тях. Ние трябва да се оправим сами. За следващия сезон трябва да направим доста добра селекция", завърши наставникът на „канарчетата“.

Класирането в efbet Лига

efbet Лига - сезон 2019/2020

Купа на България - сезон 2019/2020