Новият треньор на Ботев (Пловдив) Станислав Генчев коментира равенството 1:1 с Локомотив в градското дерби на "Лаута". "Със сигурност трябва да съжаляваме, и то страшно много. След като поведохме, имахме поне четири чисти положения, от които можехме да вкараме втори гол, но не успяхме. След това допуснахме много лек гол, много елементарна грешка. Много съм разочарован, както аз, така и футболистите“, коментира Генчев.

"Щеше да е добре за самочувствието ни да тръгнем с победа над Локомотив. Футболът е отборна игра, трябва да играем за отбора, а не да мислим за индивидуалната изява. По време на подготовката също изпуснахме много положения. Доста работа трябва да свършим в атака. В защита също ни предстои още много работа. Не сме окомплектовали защитата. Принудени сме да играем с Минков и Акере като бекове. На тях им е доста неудобно и доста некомфортно. Минков се справи страхотно, Акере е нормално да имаше трудности. Аз очаквах, че ще имаме проблеми в тази зона“, добави наставникът на Ботев.

„Секулич си заслужи титулярното място. Докато си върши работата, ще играе титуляр“, каза още Генчев.

„Изключително приятно ми беше да водя Ботев в този мач. Нямам търпение за ответния мач, защото Локомотив като дойде на нашия стадион ще види какво е подкрепа от страна на феновете", продължи специалистът.

„Има много неща, върху които трябва да работим в седмицата преди мача срещу Левски. Много работа имаме, ще се опитаме да я свършим през седмицата. Сигурен съм, че стадионът ще бъде пълен. Трябва да направим всичко, за да излезем победители от мача срещу Левски“, каза още Станислав Генчев.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024