Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез говори след победата с 2:0 над Етър в мач от 22-рия кръг на efbet Лига. 

„Искам да поздравя моите играчи и феновете, защото те усещаха, че не играем най-добрия си мач, но ни дадоха енергия и мотивация. Започнахме мача много добре, ударихме греда, имахме няколко атаки“, започна Керкез.

„През миналата година имахме някои добри резултати, но първият загубен мач през годината беше стъпка назад за нас и беше ясно, че ще ни е трудно.“

„Намалихме грешките. През първото полувреме правихме непредизвикани грешки, на разстояние от няколко метра играчите не успяваха да комбинират, Радвам се, че поговорихме на почивката и показахме по-добро лице през второто полувреме“, продължи той.

„Разбира се, че съм много щастлив, че две млади момчета от академията сграбчиха шанса си. С работа всичко се получава. Продължаваме да гледаме напред като отбор. Атмосферата е добра, имаме много млади футболисти, които трябва с всеки изминал ден да се развиват, да работят“, каза още Керкез.

„Днес не играхме по толкова добър начин, но мога да кажа, че втората половина от първото полувреме е най-лошата, откакто дойдох тук. Ние гледаме мач за мач“, каза още старши треньорът на Ботев Пловдив.

„След няколко дни срещаме силен опонент, въпреки че говорим за отбор от Втора лига, Спартак Варна има класата за Първа лига. Искаме да продължим напред. Знам, че феновете отново ще са тук да ни подкрепят и ще опитаме да ги зарадваме с победа“, завърши Душан Керкез.