Треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез не остана доволен от играта на неговия отбор при загубата с 0:1 от Черно море с 0:1 във Варна и заяви, че на "канарчетата" им предстоят трудни мигове.

“Искам да поздравя Черно море за победата. Искам да поздравя и Илиан Илиев. Свършил е отлична работа с този отбор. От много години е тук и отборът е постоянен. Той върши работата си наистина добре и неслучайно Черно море е на това място. Не играхме добър мач. Получихме гол заради наша грешка. Когато играеш срещу отбори като Лудогорец, ЦСКА, Черно море не можеш да си позволиш такива грешки. Трудно е да го приемем. Тези отбори са на по-високо ниво от нас. Когато дойдох знаех, че не всичко е хубаво тук, но трябва да работим здраво. Когато дойде зимната подготовка, тогава ще можем да направим сериозна подготовка и ще бъдем по-добри, но към момента е трудно. Имаме и трудна програма. Футболистите дават всичко от себе си. Няма да бъде лесно до януари. Трябва да се погледнем в огледалото и да си кажем истината. Не мога да направя чудеса”, сподели Душан Керкез след мача.

“Имахме трима играчи с вирус. Аз също съм болен. От тези трима, двама са атакуващи - Реда Рабей и Антоан Бароан. Ако бяха играли, можеше нещата да изглеждат по различен начин. Опитахме, но не успяхме да вкараме. Имам планове, но в момента нещата не се развиват, както искаме. Надявам се от утре хора като Ханкич и Рабей да са здрави. Не е лесно, когато вирус плъзне из целия отбор. Имаме важни мачове срещу Берое и ЦСКА 1948. Каквото и да се случи, трябва да сме обединени. Знам, че не е лесно за феновете. Ще се опитаме да играем по-добре. По-важно е да печелим точки, отколкото да играем добре. Трябват ни точки, за да се успокоим”, добави наставникът на "канарчетата".

“След мача отидох и го поздравих (б.р. Нестор Ел Маестро). Тези неща се случват навсякъде. Разбира се, не е хубаво. Надявам се, че такива неща няма да се случват пак. Пожелавам му всичко най-добро и да продължи с добрата работа, която върши в ЦСКА. На мен и други колеги може да се случи. Много тежко. Сериозен удар. От доста години съм треньор и когато нещо не върви в един отбор, сякаш всичко е настроено срещу него. Футболът е за феновете. Надявам се, че бъде променено това решение и ще бъде наложено друго наказание. Имаме нужда от тях. Искам да им благодаря за подкрепата. Уважавам ги изключително много за всичко, което правят”, завърши Керкез за случилото с треньора на ЦСКА Несто Ел Маестро в миналия кръг.