Tреньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез поздрави своя отбор след убедителната победа с 3:0 над Берое като гост в Битката за Тракия от 27-ия кръг на efbet Лига и посочи мача срещу ЦСКА 1948 като решаващ за голямата цел на "канарчетата" - топ 6 в елита.

„Освен че успяхме да отбележим 3 попадения, смятам, че изпълнихме плана си за мача по възможно най-добрия начин. Берое е в добра форма, имат много класни футболисти от Южна Америка. Мисля, че №22 – Себастиян Вия, заедно с Якуб Пьотровски от Лудогорец, е най-добрият футболист в първенството. Искам да поздравя футболистите си, че се раздадоха, подкрепяха си, атакуващите играчи се връщаха в защита. Знаех, че този успех ще дойде след лошите резултати напоследък“, заяви Керкез след мача в Стара Загора и добави, че Ботев ще гони класиране в топ 6.

„Може би да, остават ни още 2 мача след това. Може би мачът с ЦСКА 1948 ще е решаващ, но трябва да подхождаме с един двубой напред в мислите ни. Отборът не се състои от 11 състезатели. Имаме контузени и наказани футболисти, това е липса на късмет. Групата ни от футболисти е много добра. Имаме хубава връзка с привържениците си. За всички е най-добре да играят срещу най-силните отбори и да са в Топ 6. Не мисля толкова напред в бъдещето. Искам да се възстановим и да се подготвим за следващия двубой. След всеки мач ще оценяваме шансовете си и какво може да направим. Очаквам във всеки двубой футболистите да дават всичко от себе си, за да радват феновете си. Искам да изкажа благодарност и към моя щаб, на който благодаря“, добави наставникът на „канарчетата“.