Треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез призна, че отборът на Панатинайкос е фаворит в сблъсъка между двата тима във втория квалификационен кръг на Лига Европа, но изрази увереност, че "канарчетата" ще имат своите шансове в сблъсъка. Наставникът на "жълто-черните" даде брифинг преди двубоя между двата тима. В пресконференцията участва и Константинос Балоянис. 

"Знаем от началото, че спрямо коефициента, който имаме в Европа, няма как да сме фаворити и ще срещаме силни отбори. Така беше и срещу Марибор, който успяхме да елиминираме. Сега идва още по-силен опонент. Класирането за евротурнирите обаче означава, че и ти имаш какво да докажеш и имаш шансове. Имаме възможности и в двата мача. Не искам да казвам, че нямаме какво да губим. Вече сме изиграли три официални мача, а Панатинайкос нито един, така че може да се каже, че сме малко по-готови. Може би ще ни се наложи да се защитаваме в повече моменти от срещите, но и ние ще имаме своите шансове", заяви Керкез.

"Панатинайкос има нов треньор, който обаче е много опитен. Играят добре, но и ние работим една година за това да сме тук и сега е нашият шанс да се докажем. Това е страхотен шанс и за мен и за моя отбор. Трябва да играем здраво и да се противопоставим утре. В момента Панатинайкос има само три седмици подготовка и много нови играчи", каза още наставникът на Ботев и обърна внимание на звездата на тима Фотис Йоанидис, който е спряган за трансфер в Португалия и няма да вземе участие в утрешния мач.

"Панатинайкос има състав с доста добри играчи. Да, Йоанидис ще липсва на отбора им, но имат още достатъчно добри състезатели. Не би трябвало на такъв клуб да се отрази липсата на един играч. Знаем с какъв опонент играем. Това, че сме елиминирали Марибор не означава, че ние сме толкова големи", завърши Душан Керкез. 

Гръцкият защитник на Ботев Константинос Балоянис изрази надежда, че "канарчетата" ще успеят да постигнат добър резултат

"Това е мач, който очакваме с нетърпение. Аз знам какво означава Панатинайкос - това е голям клуб с богата история, но и ние не сме тук случайно. Очаквам добър двубой, в който да постигнем добър резултат", заяви Балоянис. 

Двубоят между Панатинайкос и Ботев е в четвъртък от 21:00 часа на Олимпийския стадион в Атина.

Българското участие в Европа - сезон 2024/2024 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025