Треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров говори след края на мача, който неговите възпитаници спечелиха с 1:0 срещу съименниците от Враца.

"Най-хубавото бяха трите точки, които спечелихме. Това беше нашата задача. Получиха се няколко хубави неща в атака. Важното е да не прибързваме в последните 30 метра, за да можем да си затваряме мачовете по-рано. Футболистите имат качествата. Винаги има напрежение в официалните мачове. Пред нашата врата имаше доста малко ситуации. Крайните защитници се справиха добре в края на мача", каза Киров.

"Крайните изводи се правят от треньора, а не от футболистите. Ще се наложи да направим ротации, за да има нужната свежест. Предстои ни много сериозен мач за Купата с Берое и след това с Левски в София. Намираме се там, където сме заслужили. Стартирахме сезона по-слабо, но след това наваксахме с точките. Берое е сериозен отбор. Мачът е със специфичен заряд. Важно е да възстановим футболистите и да се подготвим по най-добрия начин за този двубой", добави наставникът. 

"Не съм съгласен с мнението на Стивън Петков (че отборът не играе така, както трябва – б.р.). Всеки си има право на мнение. Генералните изводи за играта се правят от треньорите, а не от състезателите. Не знам какво е имал предвид, нямам представа. Работата на състезателя е на терена, а не да коментира играта на отбора", завърши треньорът на Ботев, коментирайки изказването на Стивън Петков.