Новият треньор на Ботев (Пловдив) Желко Копич смята, че "канарчетата" повече са заслужавали победата над Берое в Стара Загора. Срещата от шестия кръг на Efbet Лига завърши 1:1 и "жълто-черните" продължават да са без успех от старта на шампионата. Хърватинът бе близо до победата в дебюта си, но гостите пропуснаха успеха след изравняване на Берое в 91-ата минута. 

"Първо искам да кажа, че съм щастлив и горд да бъда част от българското първенство и да бъда начело на такъв голям отбор като Ботев. Направихме всичко по силите си и заслужавахме повече от една точка. Пропуснахме няколко ситуации, трябваше да направим смени заради контузии, но загубихме нашия баланс в тези моменти. Гордея се с футболистите и благодаря на феновете за подкрепата. В крайна сметка можем да сме доволни от тази точка и трябва да се подготвим за следващия мач", каза Копич. 

"Ще искам тичане, взаимодействие между линиите, пасове в последната третина и реакция след като загубим топката. Знам, че не е лесно, но това ще искам от отбора", подчерта хърватинът.

"Не, голът на Берое не дойде заради липса на концентрация при нас. Загубихме баланса и контрола върху топката и това позволи на противника да използва хаоса и да ни затруднява. Но това е футболът. От този мач нататък трябва да се подготвим по най-добрия начин", каза още Копич.

Попитан защо е започнал в Ботев (Пловдив) със събиране на всички в заведение, той отговори: "Не искам да създавам отбор, а семейство. Искам всички да са близки. Благодаря на собственика Зингаревич. Знам, че публиката на Ботев е взискателна и иска постоянно победи. Ще бъда щастлив, ако мога да помогна да се постигнат такива резултати".

Еfbet Лига - сезон 2022/2023