Треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров бе щастлив след класирането за следващата фаза в турнира за Купата на България и призна, че късметът е помогнал на „канарчетата“ да елиминират Черно море с 3:1 след изпълнение на дузпи (1:1 в редовното време и продълженията). Той обеща "канарчетата" да се подготвят по най-добрия начин за мачовете с ЦСКА на полуфиналите.

“Двубой, който и двата отбора го изиграха с доза сигурност. Разковничето беше, че имахме атаки за втори гол, но за жалост ни хванаха на контраатака и ни изравниха. Шансът и късметът ни помогнаха при дузпите да продължим. Нормално е като домакини да търсим да поведем в резултата. Тактически изигран двубой и от двата отбора, и двата отбора гледаха да не сгрешат. Равностоен двубой, но пак казвам, че късметът ни помогна. Винаги може да допуснеш неточност в защита, затова беше важно да вкараме втори гол. Важното е, че го търсихме и имахме няколко възможности“, сподели Киров след мача.

Жребият отреди Ботев (Пловдив) да срещне ЦСКА на полуфиналите, като в първата среща „канарчетата“ са домакини на 16/17 април, а реваншът е на 23/24 април в София.

"По пътя до тук срещнахме изключително силни отбори. Елиминирахме Берое и Черно море, все отбори от първата шестица. Сега пак се падна такъв състав, но на този етап не може да се предпочита съперник. Надяваме се на успех. В тези мачове мисля, че не е някакво предимство дали си гост или домакин в първи мач. Двубоите са два с коренно различен характер. Ще се подготвим по най-добрия начин. ЦСКА е един добър състав. Нормално е в дадено първенство отборите да минават през различни етапи на своята форма. Надявам се да сглобим целия състав и да имаме хубава вариативност и да съчетаваме мачовете и за Купата, и за първенството. Имаме традиции в тази Купа на България. Трета поредна година сме на този етап. Ще направим всичко възможно”, коментира Киров жребия.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2018/2019