Помощникът на Душан Керкез Рафаел Ферейра говори след загубата на Ботев Пловдив от Славия с 1:3. Той водеше "канарчетата" край тъчлинията, след като Керкез изтърпяваше наказание.

“Първо, вярвам, че Славия заслужи успеха. Разбира се, имаше много емоции в последните няколко дни. Ние знаем каква бе емоцията в клуба, в града, всичко това повлия, но ние днес излязохме с идеята да се надиграваме със Славия, но за наше съжаление дори след червения картон не успяхме да се справим достатъчно добре”, започна Рафаел Ферейра.

“Мисля, че имахме нужда от прекалено много време да анализираме ситуацията и да реагираме. Понякога в хода на този процес се допускат грешки. Тук идва и нашата работа да коригираме тези неща. Трябва да се подобрим при играта в отбрана при статични положения. Ние работим заедно, един щаб сме. Всеки има своята роля. Разбира се, той е нашият лидер, лидерът на отбора. Със сигурност липсата се усеща, но ние опитахме да направим, така че футболистите да не почувстват това”, добави помощникът на Душан Керкез.

“Трофеят е исторически, важен за клуба. Усмисли нашия сезон. Той е заслуга на всички хора, които участваха в този процес, но ние искаме да продължим процеса на израстване, ако искаме да достигнем нивото на Лудогорец, останалите отбори, които играят в Европа. Трябва да продължим по този път. Играчите, които сега получават повече време, трябва да се възползват от своите шансове, да коригират своите грешки, ние да видим къде са минусите в играта ни и да коригираме нещата, с които не се справяме толкова добре”, завърши Рафаел Ферейра.